Ösztöndíj

2017.10.10. 17:58

Fiatalokat támogat a Mészáros család

Két új, az országban páratlan támogatást biztosít a közelmúltban létrehozott Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány a térségben élő felső tagozatos általános iskolai tanulóknak, illetve fiatal pároknak.

Újabb szervezetet hozott létre a Mészáros család a térségben élő felső tagozatos általános iskolai diákok és fiatal párok támogatására. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány keddi bemutatkozó rendezvényén az alapító Mészáros Lőrinc és a kuratórium elnöke, Mészárosné Kelemen Beatrix egy otthonteremtési és egy ösztöndíjprogramot ismertetett.

Utóbbira Felcsút, Alcsútdoboz, Vál, Vértesacsa, Tabajd és Kajászó felső tagozatos diák­jai pályázhatnak, amennyiben tanulmányi eredményük meghaladja a 4,5-ös átlagot. A félévente 100 ezer forintos ösztöndíj felhasználásáról a tanuló szabadon dönthet.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány emellett példa nélküli otthonteremtési lehetőséget nyújt a 35 évesnél fiatalabb felcsúti vagy alcsútdobozi párok számára, ha vállalják, hogy legalább 10 évig otthonuk lesz a település. A házaspárok és élettársak új lakás, illetve ház vásárlása vagy építése esetén 5 millió, használt ingatlan vásárlása esetén 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak.

A már lakóingatlannal rendelkező fiataloknak az alapítvány 1,5 millió forint értékben nyújt otthonbővítési, otthonszépítési segítséget, hasonló feltételekkel. A támogatási kérelmek elbírálásánál előnyt élveznek a gyermekes családok, és azok, akik már több mint három éve Felcsúton vagy Alcsútdobozon élnek. A mintegy 100 millió forintos pályázati keret az érdeklődés fényében bővülhet, a jelentkezés folyamatos.

Mészáros Lőrinc úgy fogalmazott: lokálpatriótaként úgy érzi, kötelessége támogatni az itt élőket, hogy a fiatalok itt tervezzék a jövőjüket, itt alapítsanak családot és itt neveljék fel gyermekeiket. Nem ez az egyetlen kezdeményezés, amely ezt a célt szolgálja – tette hozzá.

Mészáros Lőrinc és felesége a felsőoktatásban tanulók segítésére hozta létre 2016-ban a Mészáros Alapítványt, amely a Vál-völgy hat településének 124 hallgatóját egy év alatt 62 millió forint ösztöndíjjal segítette. Ebben a tanévben a 100 millió forintos keretből már legalább 200 diákot szeretnének támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában