garázdaság

2017.10.26. 12:13

Előzetes a karddal és vascsővel támadó társaság tagjainak

A garázda csoport tagjai több embert bántalmaztak a hétvégén, és még a biztonsági őrnek is nekiestek.

Vascsövekkel és karddal is megtámadták szombatról vasárnap virradóra egy gyöngyösi szórakozóhely vendégeit – írta meg a Heol.hu.

A portál információi szerint a gyanúsítottak október 22-én 3 óra 30 perc körüli időben berontottak az egyik gyöngyösi szórakozóhelyre botokkal, baseball ütővel és karddal, ott több vendéget inzultáltak, bántalmaztak, illetve a szórakozóhely berendezéseit is megrongálták. Az eset során több személy – az elsődleges orvosi vélemények alapján – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az öt feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták, kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozóhatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Egy szemtanú elmondta: a balhé a buli vége felé alakult ki. Úgy tudja, az egyik vendég szólt a hozzátartozóinak, hogy bántották, s jöjjenek a helyszínre. A rokonok meg is érkeztek, s elkezdték keresni az illetőt, eközben alakult ki a verekedés, több ember megsérült. Pillanatok alatt ott termettek a szórakozóhely alkalmazottai is, akik azonnal értesítették a rendőrséget, majd kiszorították a garázdákat az épület udvarára, így szerencsére több embernek nem lett baja.

 

Az ügyben, az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség három gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt. Az ügyészség szerint mindhárom gyanúsítottal szemben fennáll a szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja, mint az előzetes letartóztatás elrendelésének általános feltétele, amelyet bizonyítékok is alátámasztanak.

Az indítvány azt is tartalmazza, hogy mindhárom gyanúsított esetében fennáll a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott, az előzetes letartóztatás azon különös oka, miszerint a gyanúsítottak szabadon engedésük esetén megkísérelnék befolyásolni a tanúkat, illetve a még ki nem hallgatott gyanúsított társaikkal összebeszélnének.

A II. és III. rendű gyanúsítottak esetén az is feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el.

Az Egri Járásbíróság az I. rendű gyanúsítottat szabad lábra helyezte, amelyet mind a gyanúsított, mind pedig az ügyész tudomásul vett, így a végzés ezen rendelkezése jogerőre emelkedett.

A bíróság 30 napra elrendelte a II. és III. rendű gyanúsítottak házi őrizetét. A végzés rögzíti, esetükben az előzetes letartóztatással elérni kívánt cél – bűnismétlés megakadályozása – házi őrizet, nyomkövető technikai eszközzel történő elrendelésével is biztosítható.

A végzést a II. és III. rendű gyanúsítottak és védőik tudomásul vették, az ellen az ügyész – előzetes letartóztatás elrendelése miatt – fellebbezést jelentett be, így a határozat ezen része nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában