Halottak napja

2017.10.31. 18:58

Az elítéltek egész évben takarítják a temetőket

Évente több száz fogvatartott dolgozik önkéntesen, díjazás nélkül országszerte a temetők tisztán tartásán, szerdán, mindenszentek ünnepén pedig a márianosztrai fogvatartottak a helyi rabtemetőt teszik rendbe – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.

A közleményben az áll: évente több száz elítélt több ezer munkaórát dolgozik országszerte jóvátételi programok keretében azon, hogy a temetőkben a hozzátartozók méltó körülmények között emlékezhessenek meg szeretteikről.

Mindenszentek ünnepén a Márianosztrai Fegyház és Börtön fogvatartottjai az egykori helyi rabtemetőben végeznek jóvátételi munkát. Szombaton a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 31 elítéltje takarított a kecskeméti református temetőben, az egri fogvatartottak pedig a városi hősök temetőjét tisztították meg.

A veszprémi Szél utcai izraelita temető rendbetételét is fogvatartottak végzik: hat elítélt hat napon át, több mint kétszáz munkaórában végzett bozótirtást nemrég a csaknem kétszáz éves temetőben. A sátoraljaújhelyi hősök temetőjében pedig nem csupán a takarítást végzik a rabok, hanem a sírok és a fejfák, illetve az emlékhelyek felújításáért, karbantartásáért is évről évre ők felelnek – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában