nehéz helyzet

2018.10.04. 14:55

20 millió eurós humanitárius segélyt kap Afganisztán

Az Európai Unió a súlyos aszálykárok, valamint a polgárháború okozta nehézségek kezeléséhez és az otthonukat elhagyni kényszerültek támogatásához nyújt segítséget.

Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos közleményében úgy fogalmazott, az év eleje óta lényegesen romlott a humanitárius helyzet Afganisztánban, a hosszú ideje nehézségekkel küzdő országot sújtó rendkívüli, mintegy tíz éve nem tapasztalt szárazság még több kihívás elé állítja.

Az uniós segély a legkiszolgáltatottabb közösségekhez tartozó mintegy 400 ezer ember élelmiszer-, víz- és egészségügyi ellátását, valamint a szennyvízkezelés problémáit orvosolja majd.

A jóváhagyott segítségnyújtás az idén Afganisztán számára juttatott támogatást 47 millió euróra egészíti ki. Az Európai Bizottság 1994, a tálib mozgalom erősödése óta 794 millió euró értékben finanszírozott humanitárius műveleteket Afganisztánban – tette hozzá az uniós biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában