Isten báránya

2019.07.09. 11:00

Ünnepeltek a magyaralmási közösségben

Június 29-e a magyaralmási egyházközség életében piros betűs ünnep volt, újmisének örülhettünk. Piros betűs ünnep ez a nap a világegyházban is, Szent Péter és Pál apostol ünnepe, akik mindketten ezen a napon szenvedtek vértanúhalált Jézus Krisztusba vetett hitükért Rómában.

Mészáros Barnabás atya Magyaralmáson mutatta be első szentmiséjét

Fotó: Szendrei Mihály

De piros betűs ünnep volt ez különösen Mészáros Barnabás atya számára, aki első ünnepélyes szentmiséjét mutatta be ezen a napon szülőfalujában, Magyaralmáson.

Nagy öröm az egyházközösség számára, hogy tizenhat év után ismét újmisét ünnepelhettünk. Akkor Bognár Károly atya, szintén magyaralmási születésű pappal együtt adhattunk hálát papi szolgálata kezdetén.

Mészáros Barnabás diakónust június 24-én szentelte áldozópappá Spányi Antal megyés püspök atya. Első szentmiséjét 29-én mutatta be. A magyaralmási templomban az ünneplő rokonság és a hívek várták, a kórus éneke mellett, paptestvérei kíséretében vonult be a templomba. A szentmise kezdetén a közösség világi elnöke köszöntötte őt, és átadta a magyaralmási és sárkeresztesi hívek ajándékát, egy misézőkelyhet és paténát. Egy kislány virággal és verssel köszöntötte az ünnepeltet. A szentbeszédet Gerendai Sándor csákvári esperesplébános atya mondta, aki húsz éven át magyaralmási lelkipásztorként szolgált, az újmisés atyát keresztelésétől felnőttkoráig kísérte és nevelte. Sándor atya beszéde közvetlen, atyai kedvességgel köszöntötte az újmisést és a jelen lévő Bognár Károly atyát is, aki szintén az ő neveltje volt. Beszédében nagyon mély lelki tanítást adott a papságról, a papok krisztusi szolgálatáról. A szentmise újmisés áldással zárult, melyben először az ifjú pap szülei részesültek. Áldásban részesültek a rokonok, paptestvérek és a hívek is.

Mészáros Barnabás atya Magyaralmáson mutatta be első szentmiséjét
Fotó: Szendrei Mihály

A szentmisét fogadás követte a faluházban. Újmisés atyánk papi szolgálatát a megyés püspök atya rendelkezése szerint Lajoskomáromban kezdi.

Kívánjuk, hogy Mészáros Barnabás atya életét és papi szolgálatát halmozza el az Úr minden mennyei áldással! Isten éltesse sokáig!

Laki Pap Margit magyaralmási sekrestyés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!