Olvasó

2016.12.27. 16:40

Szívből szóló muzsika

Németbánya - Csaknem egy évtizede állít betlehemet a német nemzetiségi önkormányzat a falu Fő terén. Advent minden egyes vasárnapján gyertyagyújtásra jön össze a falu apraja-nagyja, hogy közösen hangolódjanak a szeretet ünnepére.

Civil Tudósítónktól

Az idei betlehem különösen szépre sikerült. Tóth András képzőművész és családja a falu kemencéje elé építette meg az istállót a szent párral és a napkeleti bölcsekkel. Kisdiákok és szüleik karácsonyi versekkel, dalokkal idézték meg a megváltó születését a vasárnapi gyertyagyújtáskor.

Az ezüstvasárnapi gyertyagyújtást a Con Spirito nevű kvartett tette még emlékezetesebbé Fotó: Kiss Albertné

A közelmúltban alakult Hutta Germanica egyesület meghívására érkezett szülőfalujába Somkuti Marika népi iparművész, akinek segítségével csodálatos karácsonyi díszek készültek az érdeklődők nagy örömére. Az ezüstvasárnapi gyertyagyújtást a Con Spirito nevű kvartett tette még emlékezetesebbé. A pápai Bartók Béla Zeneiskola tanáraiból alakult együttes vezetője, Nagy Tibor köszöntőjében elmondta, szívvel-lélekkel muzsikálnak, ezt fejezi ki az együttes neve is.

Kisdiákok és szüleik karácsonyi versekkel, dalokkal idézték meg a megváltó születését a németbányai betlehemi látkép előtt Fotó: Kiss Albertné

Műsorukhoz az ünnepkörhöz illő zeneműveket választottak: Bach, Händel, Vivaldi, Corelli Mozart műveket adtak elő. A koncertet vers és próza is színesítette. Mészárosné Farkas Katalin Simon Aranka Várlak című versét mondta el, Nagy Tiborné Katalin pedig Schäffer Erzsébet Hajnali roratéim című visszaemlékezését olvasta fel. A hagyományos gyertyagyújtás forralt boros szeretetvendégséggel zárult.

Kiss Albertné

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!