Olvasó

2012.08.23. 05:46

Senkivel sem tesznek kivételt

A Köztársasági Elnöki Hivatalt 2,5 millió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel egy 180 millió forintos megrendelést közbeszerzési eljárás nélkül akart nyélbe ütni.

Tribolt Lajos

Konkrétan kitüntetések tervezéséről és gyártásáról van szó. A kifizetésekre még nem került sor és az elnöki hivatal együttműködő volt, ezért ilyen kicsi a bírság. A hivatal azzal védekezik, mást fel sem kérhettek volna, mert ez a cég csinálta a munkákat korábban is.

Mondhatnánk, hogy hurrá! Akárki követi el a hibát, az ellenőrző hatóság megbünteti. Legyen az bárki, akár az elnöki hivatal is.
 
Az egyedüliként felkért cég az Állami Pénzverde utóda, a Metal-Art Zrt. egyébként a csődben lévő Vegyépszer egykori elnök-tulajdonosának, Nagy Eleknek az érdekeltségébe tartozik. Az Index szerint a Metal-Artnak 1997-ig az ÁPV, majd 2001-ig az MFB volt a tulajdonosa, ekkor átkerült a BÁV-hoz, amely egy évvel később, a választások idején került Nagy Elek érdekeltségébe; a BÁV után Sárkány Nagy Erzsébet, Nagy Elek testvére volt a tulajdonosa, az elmúlt évet 4,46 milliárd forintos árbevétellel zárta.
 
Innentől a dolgok már átláthatatlanok. Csak a büntetés ténye világos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!