Olvasó

2012.10.01. 05:51

Sátorverés kezdődik

A rendszerváltozás egyik indító "eseményére", a 25 évvel ezelőtti lakiteleki találkozóra emlékeztek szombaton.

Arany Gábor

Sokan vettek részt az ünnepségen azok közül, akik anno ott voltak és később a hatalmat átvették, elhitetve az országgal, hogy másként lesz, mint a magunk mögött hagyott hazug korban. Más lett, de nem az, amit az emberek többsége remélt. Nem először csalódtunk és fogunk is még. Mindaddig ez vár ránk, amíg azzal hitegetjük magunkat, hogy van rövidebb, kevésbé gyötrelmes út, mint amit feltétlen végig kell járnunk a gazdasági és társadalmi fejlődésben. Mindig így lesz, amíg ezt az önbecsapást a politika is rövidlátóan kihasználja a saját javára.

Ezért nem véletlen, hogy a lakiteleki sátorverő, Lezsák Sándor ma már az egykori pártjának széthullásában, ha bizonyíthatón részt nem is vállaló, de hasznát élvező Fidesz oldalán tündököl. Különös színt ad az évfordulónak, hogy a nap másik híre is sátorverőkről szól. Bejelentették: az MDF-ből tavaly létrejött Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) megkezdte az MDF újjászervezését, amelynek igénye "napjaink durva, kiüresedett és vezérelvű közéleti stílusával szemben fogalmazódott meg". Kezdődik az újabb sátorverés? Csak az a biztos, hogy az már nem Lakiteleken fog állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!