Olvasó

2017.03.25. 13:57

Óvjuk környezetünket! - Tavaszi nagytakarítás Perkátán

Évről évre számos természet- és környezetvédő kezdeményezésnek lehetünk részesei mind országos, mind regionális viszonylatban. Ilyen a már közismert „Te szedd!” elnevezésű országos mozgalom is.

Olvasó

Helyi viszonylatban pénteken a Faluüzemeltetés és a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösen tisztította meg az Adonyba vezető utat és az azt övező árkokat, a körforgalomtól a szeméttelep bejárójáig. Szombaton a Pénzügyőr Egyesület Vadásztársasága önkéntesei folytatták a szemétgyűjtési munkát a saját területükön, immáron 14. alkalommal. Többek között a Csiró bejáróját, a Jóföldi-erdőt, a Faluhelyet, a bárányjárási részt tisztították meg a lerakott hulladéktól, feleslegessé vált holmiktól.

Fotó: Papp Péter

Papp Péter természetfotós megörökítette a szombati szemétgyűjtési akciót. A képek önmagukért beszélnek, nincs mit hozzátenni... Elszomorító, hogy minden évben több tonnányi szemét gyűlik össze általuk. Amennyiben vigyáznánk környezetünkre, akkor üres platókkal térhetnének vissza kiindulási állomásukra, a Rózsa utcai vadászházhoz. Sajnos, tudjuk, hogy ez csak álom!

Vigh György, Perkáta, Cigánváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!