Olvasó

2006.09.25. 02:29

Magyar rántott hús

Olykor nem csupán az állásinterjúk alanya, de a felvételiztetők is igen kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. Sokszor hihetetlennek tűnő esetekkel találk ...

Mórocz Zsolt

Olykor nem csupán az állásinterjúk alanya, de a felvételiztetők is igen kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. Sokszor hihetetlennek tűnő esetekkel találkoznak. Nem mindennapi történeteket mesélt fejvadász ismerősöm. Némelyik banálisnak, blődnek tűnt, ám a fejvadász esküdözött, az esetek megtörténtek, s nem a képzelet szüleményei. Mint mondta, egyik alkalommal derűs pillanatokat szerzett egy férfi, aki a kitöltendő IQ-tesztben a magyar államformára vonatkozó kérdésnél sajátosan értelmezte át az ország jogállását. A férfi a köztársaság vagy királyság válaszadási lehetőségeket figyelmen kívül hagyva rántott hús formában definiálta a magyar államformát, az étel és a haza határvonalainak - általa vélt - hasonlóságára hivatkozva. Egy másik esetben az alkalomhoz illő megjelenést értelmezte különleges módon egy férfi, aki térdig érő gumicsizmában, megtömött hátizsákkal, gördeszkán érkezett a megbeszélésre. Persze arra is akadt már példa, hogy kőműves pályázott értelmiségi munkára. Hiába, nem csak a papír, a fellépés is számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!