Olvasó

2015.10.06. 08:46

Kálvária, stáció Sárkeresztúron

Tegnap jó utam a Fejér megyei Sárkeresztúron vitt keresztül. Sokat fejlődött a község és örömmel fedeztem fel a domboldalon meghúzódó, új, csodálatosan megépített és karban tartott kálváriát, amely Krisztus urunk szenvedéseit mutatja be.

Olvasó

Természetesen én is végigjártam. Érdekes módon nem hallottam erről az új létesítményről, pedig Fejér megyében elég sok felé járok.

A stációk hófehér kőből épültek, s a domb tetején egy csodálatos Krisztus szobor van. Mind mind hófehér színben pompázott az októberi napfényben. Régi sírkeresztek is megmaradtak, gondozottak. Van olyan sír amely az 1800-as évekből való. Alatta alusszák örök álmukat a meghaltak. Így lassan közeledve Mindenszentek ünnepe felé, igazán megható a gondoskodás róluk, s az építmény maga is.



Gondolom a helyi önkormányzat gondozza, ápolja és szépíti e kálváriát és környékét. Köszönet érte, s ha arra járnak, térjenek be az út mellett elterülő kálváriába és emlékezzünk a régen meghaltakra. Mondjunk el egy imát halottainkért.

Márkus Hilda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!