Olvasói írás

2019.03.06. 09:56

Abán immár kilencedszer tartottunk világimanapot

„Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok, és kezdte őket sok mindenre tanítani.” (Mk 6,34)

Nagy Marietta (olvasó)

Fotó: Nagy Marietta

Az Abai Református Gyülekezet már kilencedik éve tanul az imádság erejével új dolgokat, hiszen nálunk már hagyomány, hogy megrendezzük a világimanapot.

Az idén sem történt ez másként. A templomunk Reménység termében tartottuk március elsején a Világimanapot, amelyre nagyjából száz ember látogatott el, Abáról, és a környező településekről.

Fotó: Nagy Marietta

Az idei este fő szerepében a szlovén asszonyok álltak, és értük imádkoztunk. A liturgia elején egy országismertető filmet néztünk meg, majd pedig kezdődött maga az imádság. Az imádság ilyenkor egy liturgiafüzeten keresztül történik, melyet néhány asszony testvér olvas fel, és ez által foglaljuk őket imádságba. Ugyan így tettük ezt például a Fülöp-szigetek, a Bahama-szigetek, Suriname vagy Chile asszonyaiért is.

Az imádságok után megismerkedhettünk az adott ország ételeivel melyet a templomunk halljában szolgáltunk fel egy beszélgetés mellett a vendégeinknek. Ezek az ételek nagy sikert szoktak aratni, hiszen a díszítéssel és az elkészült ételekkel próbáljuk a gyülekezetet más országokba repíteni. A vendégeink addig maradhatnak, amíg kedvük tartja, hiszen ilyenkor köttetnek új barátságok és elevenednek fel régi emlékek.

Fotó: Nagy Marietta

Reményeink szerint jövőre tizedik alkalommal tartjuk meg a már hagyománnyá vált Világimanapot, addig viszont tovább imádkozunk a szlovén asszonyokért, és az eddigi országok asszonyaiért, és kérjük Istent, hogy nyújtson nekik sok örömet, a bajban pedig segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!