Olvasó

2007.03.23. 03:29

A végső tiltakozás

Tiltakozás-hegyek, amerre csak szem ellát. A radarállomás, a szőrmebunda, az iskolabezárás, a dihidrogén-monoxid, a kormány, a katonák háborúba küldé ...

Kovalcsik Katalin

Tiltakozás-hegyek, amerre csak szem ellát. A radarállomás, a szőrmebunda, az iskolabezárás, a dihidrogén-monoxid, a kormány, a katonák háborúba küldése, a törvényjavaslat, a hangnem, és még hosszan szemezgethetnénk, mi minden ellen. Talán osztódással szaporodnak, mindenesetre nem kell a szomszédba mennünk problémákért, ha ellentmondani támad kedvünk. A világ és az emberek hülyesége, igazságtalansága, nemtörődömsége miatt, tévében, újságban, interneten, a közértben ácsorogva, s íme a legújabb: a falra hányva. Szórófestékkel. A minap a tiltakozás fogalmát teljes egészében kimerítő falfeliraton bicsaklott meg tekintetem, amely határozott nemet mondott. De mire is? Pillantásom továbbsiklott, egy táblán állapodott meg: Sírkőkészítés . Gyanítom, nem a mesterségnek, sokkal inkább a halálnak szólhatott az üzenet. No, hiszen... Az értelmetlen ellenállás mintapéldánya ez, mégis igazat adok megfogalmazójának. Talán meghallgat minket valaki. Ez életbevágóbb lehet minden másnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!