Olvasó

2016.12.27. 16:40

A kézimunka összehoz

Nagyalásony - Volt egy kiállítás Devecserben a helyi foltvarrók lányoknak - így kezdődött évekkel ezelőtt.

Civil Tudósítónktól

A kapcsolatfelvétel hamar megtörtént, köszönhetően a szíves fogadatásnak és az együttműködés támogatásnak. Az azóta eltelt időszakban több alkalommal volt már közös kézimunka-foglalkozás, melynek helyszíne hol Devecserben, hol Nagyalásony-
ban volt.

Ez történt most is. A devecseri asszonyok érkeztek a Kinizsi iskolába közös karácsonyi kézimunkázásra. Érkezésüket nagy várakozás előzte meg a helyi lányok részéről.

A vendégek szokásukhoz híven nem jöttek üres kézzel. A szakkör minden tagja általuk varrt papírzsebkendő-tartót és karácsony közeledtére való tekintettel angyalkát kapott. A kölcsönös bemutatkozás és az öröm csillapodtával kezdődött a munka. Közös adventi koszorú kötése ruhamaradékokból, üdvözlőlapok varrása, mécsestartó készítése dekupázstechnikával. Jó környezetben, barátok között gyorsan telik az idő. Így történt most is. A másfél óra szinte elrepült, és jött a búcsú, ami a szokásoktól eltérően nem volt szomorú, mert a közeli viszontlátást helyezte kilátásba egy újabb foglalkozásra, immár Devecserben.

Bokor Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!