Olvasó

2007.07.24. 02:29

A hűtlen előfizető

Internet-előfizetést szeretnék, hívom a megjelölt és egyedül választható szolgáltatót. Az ügyintéző leszögezi: hűségnyilatkozat aláírása után vehetem ...

Kovalcsik Katalin

Internet-előfizetést szeretnék, hívom a megjelölt és egyedül választható szolgáltatót. Az ügyintéző leszögezi: hűségnyilatkozat aláírása után vehetem igénybe a hálót. Tombolok. Hűek nem szolgáltatóhoz vagyunk, hanem férjhez, szeretőhöz, szerelmeshez, testvérhez, családhoz, hivatáshoz, szülőföldhöz. Esetleg fodrászhoz, orvoshoz, de az is szabadon választott. Amit ő kínál, az üzlet! Ha egy évig fizetek, szolgáltat, ha ezt nem szavatolom, neki nem éri meg. Tiszta beszéd. De, hogy jön ide az érzelmekkel teli hűség szó?! És a bankoknál, a telefontársaságnál, az elektromos, gázos, tévés és mindenféle cégeknél? Hogy jön elő a bizalom, a szeretet, a megértés, s a többi, érzésekkel összefüggő kifejezés? A bank a pénzéért kamatot számol, kezelési költséget szed, egyszerit és többszörit és százszorit. A telefontársaság, s a többi, mindenért fizetni kell. Ez az üzlet. Tartozik és követel. Alkuk és pozíciók. És én egy hűtlen dög vagyok! A számláimat muszájból, érzelmek nélkül rendezem. S ha késem, azt sem haragból teszem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!