Olvasó

2011.02.14. 12:01

A boldog szerelem receptje

Ha most valaki felkapta a fejét az alábbi címre, azt sajnos ki kell ábrándítanom. Mert a receptet én sem tudom. Mégis, hiszem, hogy létezik. Ott lapul minden apró pillantásban, mozdulatban, mosolyban, ölelésben és csókban.

Németh Nikolett

Szerelem? Biztosan találkoztál már Te is vele. Meglátod, megtetszik, megismered, megszereted, belebolondulsz. Aztán egy szép nap arra ébredsz, hogy nem tudsz nélküle létezni. Egész nap rá gondolsz, rád telepszik, kiszívja minden energiád, elveszi az eszedet. Minden egyes alkalommal összerezzensz, amikor megszólal a telefonod, vagy ott villog a kis boríték a monitorodon. Az ő arcát keresed mindenhol, az utcán minden szembejövő arcban, az üzletekben, a buszmegállóban a munkába sietve, a sörözőben, csak őt látod magad előtt. Bármerre is indulj csak őrá, tudsz gondolni, ő jut eszedbe mindenről. Egy dalról a rádióban, egy illatról, egy ruháról a kirakatban Már nem tudsz gondolkodni, mindig csak azt lesed mi lenne neki jó, mivel tehetnéd őt boldoggá. Lehet, hogy észre sem veszed, de ő már befészkelte magát az életedbe, benned él. Alig várod a napnak azt a részét, hogy találkozzatok, és ha melletted, van mindig erősebben, dobog a szíved. Olyan ez, mintha valami gyógyíthatatlan betegség fertőzött volna meg. Mintha a fellegek közt lépkednél. Próbálod álcázni érzéseid, eljátszani a megközelíthetetlent, felveszed a magabiztos póker arcot, miközben belül megőrülsz érte. Felemészt a vágy, eléget a tűz. Veszélyes játék ez. Olyan az egész mintha egy aknamezőn sétálnál végig, amely bármelyik pillanatban felrobbanhat, és ha felrobban, magával visz mindent. A szívedet, a lelkedet, a testedet, az életedet. Ezért nagyon óvatosan kell a szerelem ösvényen lépkedni. Hiszen elég egy óvatlan lépés, egy félre sikerült perc, egy rossz mondat, ahhoz, hogy az egész életed romokban heverjen. Hiszen az nem lehet, hogy amikor már kitanultad a szerelem abc-jét, ellestél minden apró praktikát, beszerezted a legszívdöglesztőbb parfümöt, és ami a legfontosabb, hogy amikor a szíved végre szárnyal, akkor veszítsd el őt, a szerelmet.

A boldog szerelem receptje tehát biztosan létezik, hiszen vannak párok, akik már át is élték. Ők szerencsések, hiszen a mai világban a boldog szerelmi párkapcsolat igen ritka. Azt azonban nem tudom, hogy nekik mi lehet a titkuk, vagy, hogy egyáltalán ők tudhatják-e a titkot. Hiszen ha valaki tudná a titkot, akkor ma nem lenne más a világon csak boldog, szerelmespár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!