Uszonyosúszás

2018.06.03. 15:04

Diákolimpia 2018: a szeszélyes időjárással is küzdöttek a versenyzők

A 2018. évi uszonyosúszó diákolimpia országos döntőjét szombaton rendezték meg Gyöngyösön, a Dr. Csépe György Uszodában és Termálstrandon.

Vigh György

Balról jobbra: Aszlajov Alexander 1.b, Aszlajov Dorottya 6.b, Tamás Péter 1.b, Tamás Dávid 6.b és Aszlajov Attila 4.b

Fotó: Aszlajov Zsuzsanna

A perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolát két család gyermekei képviselték. Először Aszlajov Zsuzsanna édesanyát kértem meg, mondjon pár szót a megmérettetésről:

„Nincs meg minden eredményünk, mert elmosott minket az eső. Az eredményhirdetés is elmaradt. Minden versenyszámot leúsztak a gyerekek a szakadó esőben és szélben. Aszlajov Alex 50, 100, 200 méter uszonyos gyors versenyszámban indult. Aszlajov Ati 50 m delfint, továbbá 50, 100, 200 méter uszonyos gyorsot úszott. Aszlajov Dóri és Tamás Dávid 50, 100 méter felszín és 100, 200 méter uszonyos gyors számokban mérettették meg magukat. Tamás Peti 50 m uszonyos pillangó, illetve 50, 100 és 200 m uszonyos gyorsban indult. Mindenki a szintidejének megfelelően vagy jobban teljesített.”

A célba érkezés pillanatai: Tamás Dávid a 8-as pályán látható

Porkoláb Zsuzsi, a Tamás-gyerekek édesanyja a következőket fűzte hozzá:

„A fiúk javítottak az eredményeiken, amik ki lettek hirdetve. A többit, amit az esőben úsztak, nem tudom, de az szerintem nem lett olyan fényes, mivel esőben várakozva, fázva ugrottak a medencébe...”

Köszönöm szépen a két anyuka tájékoztatását és a versenyről készült képeket! Azok önmagukért beszélnek, jól tükrözik a körülményeket, milyen viszonyok között versenyeztek a gyerekek.

Balról jobbra: Aszlajov Alexander 1.b, Aszlajov Dorottya 6.b, Tamás Péter 1.b, Tamás Dávid 6.b és Aszlajov Attila 4.b
Fotó: Aszlajov Zsuzsanna

A kedves Olvasók nevében is szívből gratulálok a szombati teljesítményekhez! Minden elismerésem Dórinak, Alexnek, Atinak és nem utolsó sorban, a Tamás-testvéreknek, Petinek és Dávidnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!