Olvasó

2017.08.02. 06:47

Olvasónk figyelmeztet, senki ne dőljön be a csaló e-mailnek!

Szerda hajnalban kaptuk olvasónktól a levelet, melyben internetes adathalászatra figyelmeztet.

Olvasó

Szerda (hajnalban) kaptam az alábbi képen csatolt emailt. Nem dőltem be neki, mert nem vagyok OTP-s ügyfél sem, a feladó németországi, az írás tele van nyelvhelyességi és helyesírási hibával.

Az emailt már jeleztem a rendőrségnek és az OTP facebook oldalán üzenetben is, de gondoltam megosztom Önökkel is, hogy hívják fel olvasóik figyelmét arra, hogy ne töltsenek le semmilyen alkalmazást és ne regisztrálják a telefonjaikat, mert csalók, akik küldték. Valószínű az ügyfelek adataira kíváncsiak.

A csaló levél szövege:

"Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország"

Horváthné Ferencz Zsuzsanna

Olvasó

A bank olvasói levelünkre reagálva jelezte, a probléma ismert, megtették a szükséges jogi intézkedéseket. Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás megtalálható a bank honlapján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!