Olvasó

2014.12.05. 16:15

Fahíd, egyben szállítva

Fehérvárcsurgó - A kastélykert rendezése, köztük a vízrendezési munkálatokkal (a tómeder tisztításával), napról napra halad.

Lorászkó Balázs

A minap megérkezett a kastélyparkba a második fahíd, amely a felújítás részeként kerül felállításra a parkban.

Az első fahíd négy hete érkezett a parkba, a második a napokban. Mindkét műtárgy rétegelt-ragasztott fatartóval készült ívhíd (a környéken egyedül a Lignum-Európa Kft. gyárt ilyet, Székesfehérváron). Ezek különlegessége a nagy teherbírás és a kismértékű lehajlás mellett, hogy a gyártó udvarán szerelik készre őket, és egy darabban, kamionnal szállítják a felállítás helyére. Két fahíd egyidejű felállítása igazi különlegesség (mindkét híd új, korábban nem állt fahíd a kastélykertben).

Fejér megyében egyedül Soponyán állt hasonló gyaloghíd, de azt tavaly elbontották, illetve Agárdon áll egy rétegelt-ragasztott fatartós kerékpáros híd, viszont utóbbi nem ívhíd, hanem egyszerű gerendaszerkezet, ezért is érdekes esemény a fehérvárcsurgói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!