Olvasó

2014.08.17. 18:32

Följelentették

Ismét felkapta Mór nevét a sajtó. A város nem az ezerjó, a helyi önkormányzati kórház egymilliárdos fejlesztése, vagy a belváros küszöbön álló megújítása miatt került reflektorfénybe. Még csak nem is a Wekerle-emlékév okán.

B. Kiss László

A dualizmus kori  államférfi, aki mind közül az egyik legnagyszerűbb volt, Móron született és az idén monumentális szobrot kap a település szívében. 
Az ellenzéki napilap ama értesülése, miszerint rendőrségi nyomozás zajlik a kormánypárti polgármester ellen, futótűzként terjed a médiumokban. Az ugyan nem világos, hogy ennek miért éppen most lett hírértéke, hiszen a vizsgálat több mint egy éve, 2010. március 4-én indult.  A tét persze nem kicsi, a kényszerítés, amivel az elöljárót gyanúsítják a nyomozást végző Veszprém megyei rendőr-főpitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint  akár három évi szabadságvesztéssel is büntethető. A feljelentő személye közismert a városban, miként az is, hogy - mint mondani szokták - politikai ellenlábasa a polgármesternek. Amikor felhívtam, és megkérdeztem tőle, hányszor jelentette fel az elöljárót, a válaszából kiderült: nem ez volt az egyetlen eset.
Mielőtt azonban félreértés keletkezik, tisztázzuk:  ama elhíresült  móri földügy kapcsán nem ő volt az, aki megkereste az ügyészséget. Az eset  2007-ben történt, s 2011 januárjáig kellett várni a jogerős ítéletre, amely egyébként felmentette a vád alól a polgármestert és a volt jegyzőt. Jelen nyomozás határidejét legutóbb júliusig hosszabbították meg. Hiába no, kevés a rendőr...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!