Olvasó

2012.09.13. 17:42

Verhetetlenül - Hány gyereket kellene ma szülni?

Kedves kollégám azzal kecsegtet, hogy már csak egy gyereket kell szülnöm, hogy bekerülhessek a Verhetetlenek Kivételes Csarnokába. Varga István fideszes képviselő mára elhíresült mondata a női emancipáció és a családon belüli erőszak kapcsolatáról több biztosítékot vert ki, mint arra a minimum szemellenzősnek titulálható honatya számíthatott.

Kocsis Noémi

Varga István aggódik, mert fogy a magyar. A magyar nem kizárólag amiatt fogy, mert a gonoszul kizárólag emancipálódni és önmegvalósítani hajlandó magyar nő nem óhajt e folyamatnak gátat vetni. Nincs ma annyi szülőképes nő hazánkban, amely ellesúlyozhatná azon honfitársaink - legyenek akár nők, vagy férfiak - tömegét, akik hatvan éves koruk körül elhunynak. Befuccsolni látszik a Mentsük meg a férfiakat! program, a magyarok életvitelszerű stressz-szintje és pesszimizmusa legendás. Ilyen környezetben csakis a népszaporulat áldásos eredményeire hivatkozni mentőövként még gazdaságilag is ostobaság lenne.
Nyilván vannak e honban szépen és boldogan élő famíliák, melyekben nem verik egymást a családtagok, még Pistike sem ken le egy nyaklevest Jucinak, amiért az elvette a kisautóját. De 4-5 gyermek megszülésének, eltartásának, felnevelésének gondja ma óriási teher. (Háromé, sőt lassan kettőé is az...) Hogy segítség, támogatás nélkül nem kérnek ebből a magyar nők, talán elfogadható. Hogy nem kérnek abból, hogy megszabják nekik, mikor emancipálódhatnak - teljességgel érthető. Hogy nem kérnek a családon belüli erőszakból: minden szinten támogatni való. S hogy nem kérnek egyes képviselők szemellenzősségéből - ezek után egyre inkább nyilvánvaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!