Olvasó

2007.06.10. 18:11

Érdekes Alba Volán!

A megyei Volán társaság, azaz az Alba Volán elég érdekes egy szolgáltató cég.<br />Mondom ezt azért mert sokat utazok a járatain – mind a helyin -, mind a helyközin- és a nagy melegre való tekintettel egy igen érdekes dologgal találkoztam.

nincs nev

Fehéváron és a megyeszékhelyről több településre közlekednek a Mercedes típusú buszok. Sajnálattal tapasztaltam, hogy ha kint meleg van és még a nap is süt, akkor ezeken a buszokon enyhén szólva is NAGYON meleg van az utastérben. Ez főleg a tömött járatokon és azon belül is a megyeszékhelyen közlekedőkön tapasztalható. Ha már új buszokat vettek anno - itt a  Mercikre gonodlok - igazán kérhették volna légkondival, vagy legalább légbefúvásos verztióban, ami az ember feje felett el is férne, és nem kapna hőgutát miközben a nap is ezerrel süti, hisz függöny az NINCS rajtuk.
Miután elérkeztem a minap egyik átszállásomhoz, nagy örömömre tapasztaltam, hogy az új - bár csak nekünk az, hisz nem null km-esen vásárolta a Volán - gázüzemü autóbusz gurul be a megállóba. Gondoltam, ezen biztos megy majd a léghűtés. Hát NAGYOT tévedtem. Légkondi van benne, ez igaz, csak épp a sofőr - gondolom spórolhatott - nem kapcsolta be. Miután rákérdeztem, hogy mért nem megy, azt a választ kaptam, hogy nem működik. Itt jegyezném meg, hogy akkor talán meg kéne csinálni, T. Volán!
A másik hasonló esetem szintén egy gázüzemű helyi autóbuszhoz kötődik. Ezen sem ment a beépített légkondi. De itt legalább más választ kaptam a sofőrtől. A válasz a következő volt: Nincs még olyan meleg! No comment!
De azért mégis kommentálom. A mobilomba épített hőfokjelző segítségével azért megpróbáltam meggyőzni a sofört, hogy a 32 C fok azért szerintem meleg. De Ő hajthatatlan volt. Szóval ez van. Itt is sikerül  a Volánnak az utasokat megsütnie. Plusz a gázüzemű autóbuszokon ugyan még nyitható ablak sincs. De hát nyugaton nem is kell, hisz ott működnek a légkondik a buszon. Érdekes! Nekik megy. Nekünk nem.
A harmadik eset még furcsább. Szintén újbeszerzésű busz volt a 39-es-en, igaz nem a gázos verziójú.
A sofőr az első ajtót teljesen kitárta, és így vezette  a járművet. A jó, hogy laglább ezen a járaton a sofőr nem sült meg, ellenben az utasokkal. De azért a busz közepén itt is be volt/van építve a légkondi.
Egyszó mint száz, Fehérváron illetve az Alba Volánnál nem divat a légkondi használata. Nem tudom mért. Kíváncsi lennék az illetékesek válaszaira is azért...

Beküldő: Turáni Péter
E-Mail: [email protected]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!