Olimpia

2010.03.01. 05:48

Kanada rekordot döntött 14 aranyával

A lehető legjobban sikerült a kanadaiak számára a vancouveri téli olimpia, melyen versenyzőik összesen 14 aranyérmet szereztek, ami korábban még egyetlen országnak sem sikerült a téli játékokon.

feol.hu

Az eddigi rekordot az egy olimpián aratott győzelmek tekintetében a Szovjetunió és Norvégia tartotta 13-13 arannyal. Előbbi az 1976-os, innsbrucki, utóbbi pedig a 2002-es, Salt Lake Cityben rendezett játékokon szerzett 13 első helyet.
A kanadaiak számára a 14. siker volt a "legédesebb", miután azt a férfi jégkorongcsapat gyűjtötte be a játékok utolsó döntőjében. A vasárnapi fináléban a hazaiak hosszabbítás után győzték le 3-2-re az amerikai együttest.
AZ Egyesült Államok küldöttsége Kanada és Németország mögött harmadik lett az éremtáblázaton, ugyanakkor a legtöbb dobogós helyet gyűjtötte be, összesen 37-et. E tekintetben is Németország lett a második 30-cal, míg Kanada 26-ot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!