Olimpia

2016.08.18. 05:53

Sebestyén Dalma felejthetetlen élményekkel tért haza

Székesfehérvár – Szerdán késő délután hazatért a riói olimpiáról a Hullám 91 úszója, Sebestyén Dalma.

Ferencz Balázs

Sebestyén Dalma élete első olimpiáján vehetett részt az elmúlt hetekben. A 19 esztendős fehérvári úszó 200 méteres mellúszásban állt rajtkőre az ötkarikás játékokon.

– Nagyon jó érzés újra itthon lenni, haza akartam már jönni, hiányzott itthon mindenki – mesélte Sebestyén Dalma. – Az utolsó időszakban már egybefolytak a napok. Persze, felejthetetlen élmény volt az olimpia. Már az ifi-olimpián is morfondíroztam azon, hogy milyen lehet egy ilyen nagy verseny, s Rio felülmúlta az elképzeléseimet. Az első egy hét azzal telt, hogy feldolgozzam: most valóban egy olimpián fogok szerepelni.

Nagyon jó körülmények között készültünk, egy verseny- és egy bemelegítő medence is rendelkezésünkre állt, de nagyon sokan voltunk, előfordult, hogy nem tudtam befejezni az edzéspenzumomat. Az olimpiai faluban is volt két, tízpályás, 50 méteres medence, így volt, hogy ott edzettünk.

Sárdi Ákos tanítványa előzetesen a középdöntőben reménykedett, de egy hajszállal lemaradt a továbbjutásról az előfutamban. Sebestyén Dalma 2:27.94 időeredménye a 19. helyre volt elég.

– Az akkori állapotomban kihoztam magamból a maximumot. Úgy éreztem, hogy kegyetlenül meghaltam azon a 200 méteren. Tudtam hajázni, de az elején kicsit bealudtam, és lassú voltam. Nem tudtam annyira felgyorsulni, mint szerettem volna. Bosszantó, hogy egyéni legjobb időmmel középdöntőt tudtam volna úszni, biztos, hogy jobb érzésekkel jöttem volna haza. Mégsem lehetek azonban csalódott egy olimpiai 19. hellyel.

Dalma ennek ellenére közelről ismerkedhetett az olimpiai bronzéremmel, hiszen szerelme, Kenderesi Tamás 200 méter pillangón harmadik lett.

– Gyönyörű az érem, s az úszása alatt én majdnem szívrohamot kaptam a lelátón. Ezért is jó lett volna középdöntőt úsznom, mert olyan hangulatot teremt a közönség a versenyek ezen szakaszában, ami leírhatatlan, még jobb teljesítményre sarkallja az embert – értékelt a fehérvári úszólány, aki arról is beszélt, számára mi volt az olimpia legfontosabb üzenete

– Úgy érzem, hogy nem vagyok nagyon lemaradva, fogható az élmezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!