Olimpia

2016.08.21. 05:33

Nagyot hajráztak a magyarok - Demeter Bence a 17., Marosi Ádám a 12. helyen zárt

Rio de Janeiro - A kombinált számban mutatott nagy hajrával kozmetikázták eredményüket a magyar öttusázók a riói olimpián.

Ferencz Balázs

A férfiak is csütörtökön tudták le körvívást, mely után a Volán Fehérvár kiválósága, Demeter Bence a 12. volt, s a bónuszvívásban három pontot tett hozzá. A fehérvári legény aztán a szombati nap nyitányán elmaradt ugyan egyéni legjobb idejétől az úszás során, de elégedett lehetett a 2:03,89-es 200 méterével, mellyel futamában a 6. volt. Marosi Ádám a leggyorsabb futamban az 5. helyen zárt 2:01,66 perccel, a brit James Cooke olimpiai csúccsal nyerte a számot. Két szám után Demeter a 12., Marosi a 24. volt.

A lovaglás aztán alaposan megszórta a mezőnyt, és sajnos ennek Demeter Bence is áldozatul esett. Az egyébként kiváló lovas ahogy tavaly az Eb-n, most sem volt szerencsés az akadályok között, öt fát vert, s jócskán visszaesett a kombinált előtt. Marosinak jobban ment, az olimpiai bronzérmes fővárosi pentatlonista feljött az összetett 18. helyére. Fel volt adva tehát a lecke a magyar legényeknek. Küzdöttek, hajtottak is rendületlenül, s a lövészettel tarkított futásban sorra előzték meg közvetlen riválisukat. Amíg az orosz Alekszander Leszun magabiztosan robogott az olimpiai aranyérem felé, addig Marosi Ádám a 18.-ról a 12. helyre, Demeter Bence pedig a 22.-ről a 17. pozícióba lépett fel. Érdekesség, hogy a másik fehérvári öttusázó, Demeter párja, Kovács Sarolta is tizenhetedikként zárta a riói olimpiát.

Leszun lett az olimpiai bajnok, az ukrán Tyimoscsenko és a mexikói Hernandez előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!