Olimpia

2016.08.17. 17:10

A káprázatos Danuta - Kozák Danuta egyesben is döntőbe jutott

Rio de Janeiro - Remekeltek a magyar kajakosok és kenusok a szerdai futamokon. A dunaújvárosi Hajdu Jonatán a B-döntőben lapátolhat.

Ferencz Balázs

A kenu egyesek 200 méteres versenyében érdekelt Hajdu Jonatán negyedikként zárt a szerdai középfutamában, s így a B-döntőben fejezi majd be szereplését a riói olimpián. A Dunaferr 20 éves ifjúsági világbajnoka grúz, azeri és ukrán riválisa mögött érkezett be, s mivel csak az első kettő jutott biztosan a nyolc közé, s a magyar időeredménye sem volt elegendő, a B-döntőbe került. Hajdu jó ütemben kapta el a rajtot, szoros csatát vívott klasszis ellenfeleivel, akik jobban bírták erővel.

- Belülről teljesen jónak éreztem, amit tudtam, amit otthon gyakoroltam, azt itt is megcsináltam - mondta Hajdu, aki hozzátette, nehézséget okozott számára a szembeszél. - Ebben a pályában most ennyi volt - mondta.

A 20 éves Hajdu Jonatán (középen) a B-döntőben kenuzhat Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Fejér megyei sportoló a csütörtöki B-döntőben győzni szeretne.

A K-1 500 méteren címvédésre készülő Kozák Danuta az előfutam után a középfutamot is megnyerte szerdán, azaz magabiztosan jutott a döntőbe a riói olimpián. Az UTE 29 éves kajakosa, aki a Szabó Gabriellával aratott keddi diadal után immár háromszoros olimpiai bajnok, második pályáján is favorithoz méltó versenyzéssel győzött. A finálé 15.03-kor kezdődik.

A döntők napján ugyancsak érdekelt lesz a Tótka Sándor, Molnár Péter kettős, mely félhajós előnnyel megnyerte a 200 méter második középfutamát, így éremért lapátolhat.

A Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó harmadik helyen végzett az 1000 méter középfutamában, s összesítésben az ötödik helyen jutott a szám döntőjébe.

Vagyis csütörtökön újabb éremreményekkel kecsegtet a Rodrigo de Freitas Laguna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!