Olimpia

2008.08.07. 09:33

Világbajnok ellen küzd

<strong>Peking</strong> -Az olimpián elsőként pástra lépő magyar vívó Nagy Orsolya Anne-Lise Touyával, a franciák 2001-es és 2005-ös világbajnok kardozójával találkozik szombaton. Az egyéni számok tábláinak csütörtöki sorsolásán magyar szempontból akadt ok örömre és bánatra egyaránt.

feol.huLeginkább Kulcsár Győző, a párbajtőrözők szövetségi kapitánya lehetett – és volt is – elégedett, többnyire kedvezően alakultak a párosítások és az ágak. Nébald György, a kardozók szakmai elöljárója már visszafogottabb volt a kilátásokat illetően, a tőrözőket irányító Bernát Zoltán viszont azt mondta, nem alakult szerencsésen a sorsolás.

Nagy Orsolya szombaton, magyar idő szerint 5.40-kor lép pástra Anne-Lise Touyával. Ha továbbjut, minden bizonnyal a 2006-ban világbajnok amerikai Rebacca Ward vár rá a negyeddöntőbe kerülésért.

Vasárnap a férfi párbajtőrözők versenyeznek: Imre Géza a dél-koreai Kim Szeung Gu és a dél-afrikai Given Maduma párharc győztesével kezd, a tavaly világbajnok Kulcsár Krisztián a kínai Jin Lien-csivel, Boczkó Gábor pedig az olasz Alfredo Rotával asszózik a 16 közé kerülésért. Két utóbbi párbajtőrözőnk sikeres menetelés esetén a negyeddöntőben találkozik egymással.

A nőknél Szász Emese az algériai Hadia Bentalebbel, Mincza-Nébald Ildikó pedig a hongkongi Jeung Csuj Linggel vív a 16 közé kerülésért jövő szerdán.

Két nappal korábban, női tőrben Varga Gabriella a venezuelai Mariana Isabel Gonzalez Parrával, Knapek Edina a kínai Szun Csaóval (Sun Chao), Mohamed Aida pedig a tunéziai Ines Boubakri és a kanadai Luan Jujie asszójának győztesével kezd a 32 között. Bernát Zoltán szerint – a további lehetséges ellenfeleket is figyelembe véve – Mohamednek és Vargának egyáltalán nincs könnyű ága.

Kedden a férfi kardozók versengenek. Az biztos, hogy az egyik magyar a 16 között már nem lesz érdekelt, Decsi Tamás és Szilágyi Áron ugyanis egymással vív. A győztes amerikai kardozóval csatázik majd a negyeddöntőbe jutásért. Nemcsik Zsoltra a kínai Csou Han-ming személyében kemény ellenfél vár már a rajtnál is, ha pedig túljut a hazai versenyzőn, később a korábbi olimpiai és világbajnok román Mihai Covaliuval, az orosz Alekszej Jakimenkóval vagy a fehérorosz Alikaszandar Bujkeviccsel találkozhat össze.

Jövő csütörtöktől a csapatversenyeket rendezik meg, a magyarok női kardban nem lesznek érdekeltek. Pénteken, férfi párbajtőrben a dél-koreai–kínai párharc győztesével, vélhetően a hazaiak válogatottjával csapnak össze a mieink a negyeddöntőben, aztán az ukránok vagy a lengyelek következnek. Kérdés, hogy a felső vagy az alsó ágon-e.

Szombaton, 16-án női tőrben a magyarok a németekkel kezdenek, aztán az amerikai vagy a lengyel csapattal kell vívni.

A vívóprogram zárásaként a férfi kardozók lépnek pástra jövő vasárnap, elsőként az amerikaiakkal szemben. A folytatásban az orosz vagy a kínai csapat lesz az ellenfél. 

Forrás: NS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!