Olimpia

2008.08.12. 09:24

Megnehezítették a jegyüzérek dolgát

<strong>Peking 2008</strong> - Szigorú intézkedéseket hozott a pekingi olimpia szervezőbizottsága a jegyüzérkedés ellen, kiderült, hogy a nyitó- és záróünnepségre például csak névre szólóan lehetett jegyet kapni.

feol.hu

Vang Vej, a szervező bizottság főtitkára keddi sajtókonferenciáján elmondta, hogy  a versenyekre korlátozták az egy fő által vásárolható jegyek számát.

A helyszíni nézettséggel kapcsolatban hozzátette: a 18 pekingi helyszínből kettőn 90, haton 80 százalék feletti, nyolcon 70 százalék feletti, és a fennmaradó kettőn is 60 százalék feletti volt a látogatottság.

Arra a kérdésre, hogy miként maradhattak üres helyek, miután a szervező bizottság állítása szerint valamennyi jegyet eladták, Vang Vej úgy válaszolt, hogy a nem teljes telt házakért részben az elmúlt napok esős, nyirkos, forró időjárása volt okolható. A korábbi olimpiákon is tapasztalható volt, hogy a selejtezőkön, előfutamokon kevesebb a néző, és számuk egyre nőni fog az idő előrehaladtával. Ezzel együtt a főtitkár megerősítette, hogy valamennyi jegyet eladták, ugyanakkor előfordult, hogy az olimpikonok családtagjai nem használták fel a számukra félretett jegyeket, míg a kosárlabda- és a röplabda-mérkőzésekre egész napra szóló jegyeket adtak ki, és a nézők nem nézték végig valamennyi meccset.

Vang hozzáfűzte, minden létesítmény vezetője maga dönthet arról, hogy az üres helyekre beültetnek-e önkénteseket vagy sem.

Forrás: www.origo.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!