Olimpia

2008.08.06. 16:23

Egy kazah öregasszony előbb hajol le a labdáért...

<strong>Peking</strong> - 30-26-ra kikapott a kazah csapattól a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpia tesztmérkőzésén. Együttesünk széteső játékot produkált.

feol.hu

Kazahsztán-Magyarország: 30-26 (13-12).

Három nappal a svédek elleni ötkarikás rajt  előtt az ezúttal is a sérült Görbicz Anita nélkül  felálló magyar csapat a Kína elleni mérkőzéshez hasonlóan széteső  teljesítményt nyújtott.

Az első félidőben jó produkciót mutatott fel a csapat, a  folytatásban viszont bosszantóan rosszul játszottak a lányok.  Kapkodtak, és szétesett a védekezésünk   - mondta   Sinka László,  a magyar szövetség főtitkára, aki azt is hozzátette: helyi idő szerint  este csapatgyűlés lesz. Ez végül közel 70-80 percig tartott, játékosok, edzők és vezetők is elmondták véleményüket a helyzetről.  
Nem szabad elkeseredni, viszont mindenkitől többet várunk.  Érződik, hogy a csapat szellemi vezér nélkül játszik. Sokat  próbálkoztunk támadásban és védekezésben, de főleg a második  félidőben semmi sem sikerült  -  tette hozzá Sinka.
- Nehezen megy az átállás, az elmúlt éjszaka egy percet sem  aludtam. A csapat is fáradt, de ez nem magyarázat ilyen vereségekre.  Jobban kell koncentrálnunk, és nem követhetünk el ennyi könnyelmű  hibát. Ha így játszunk a svédek ellen, esélyünk sincs - mondta Pálinger Katalin csapatkapitány.
Hajdu János szövetségi kapitány  keményen fogalmazott: amíg a közvélemény érmet remél a csapattól, addig egy kazah  öregasszony előbb hajol le a labdáért, mint a magyar játékosok. 
A magyarok kedden a házigazda kínaiakkal is találkoztak, és  28-26-os vereséget szenvedtek. Hajdu János alakulata szombaton a svédek ellen kezd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!