Olimpia

2008.08.12. 08:07

A sírból mentettek pontot

<strong>Peking</strong> - A svédek felett a remek végjátéknak köszönhetően magabiztos győzelmet arató női kézilabdázók második fellépésükön a brazilok ellen voltak érdekeltek. Hiába vezettek lányaink félidőben öt góllal, végül a döntetlennek (28-28) is nagyon kellett örülniük.

Horog László

Nem könnyű a magyar drukkerek élete Pekingben. A többség érthetően a labdajátékokra kíváncsi, ám az élet nem ad meg mindent, még a kiváltságosoknak sem. Hétfőn elvileg tökéletesen alakult az ötkarikás program, helyi idő szerint tizenegy előtt negyedórával kezdődött női kéziseink második, Brazília elleni összecsapása, délután egykor pedig vízilabdás hölgyeink bemutatkozó mérkőzése, Hollandia ellenében. Alig akadt olyan a magyar táborban, akinek mindkettőre volt jegye, a többség hasztalan harcolt a tikettekért. Más eseményre, például vívásra ingyen is volt belépő  igaz, mindössze egy darab , amit végül csak elvitt  valaki.
Persze, tegnap így is sok honfitárs szurkolt a csarnokban, ismét felzúgott a megszokott Itthon vagyunk! rigmus. A svédek elleni, hatgólos diadal nyomán a brazilok ellen is könnyed diadalban reménykedtünk, s úgy tűnt, ezzel nem is lesz gond.  A félidei, 17-12-es vezetés után nem hittük, hogy itt bármi probléma lehet, ám fordulás után hét percen át képtelen volt betalálni hölgykoszorúnk. A  brazilok előbb egyenlítettek, majd két perccel a zárás előtt már kettővel elléptek. A lefújás előtt egy másodperccel 28-27-re vezettek, a mieink szabaddobáshoz jutottak, amit a rendkívül rafinált Tomori fél fordulattal a hálóba bombázott, így érthető, hogy ő kapta a legtöbb gratulációt.
- Örülök, hogy a végén egyenlítettünk, ám jobb lett volna, ha előzőleg bedobom a három zicceremet, akkor nem kellett volna izgulnunk a végjátékban - összegezett Tomori Zsuzsa.  A második félidőben riválisunk kijött nyitott védekezésre, ami megzavart bennünket. A lefújás előtti gólom nem begyakorolt figura után született, a korábbiakban ilyen szituációban mindig Görbicz vállalta magára a feladatot, ám ezúttal szólt, lőjem el, ugyanis meggyőződése, szétnyílik a fal. Életem legfontosabb gólját szereztem. Szerdán a németekkel találkozunk, bízom abban, hogy javítunk.
Lányaink megköszönték a szurkolók biztatását, a dél-amerikaiak szomorkodtak. Érdekes kép volt: elkeseredett brazilok és boldog magyarok. Nem mondom, ha futballistáink egy világversenyen, az utolsó percben hoznának döntetlenre egy meccset a dél-amerikai zsonglőrök ellen, azt évekig ünnepelnénk. De a kézilabda azért más.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!