macskamánia

2018.09.23. 19:43

Sztárok, akiket levett a lábukról a dorombolás

A macskamuzsika olyan rejtélyes, mint az emberi nevetés.

Míg egy kutya istenként imádja a gazdáját, addig egy macska inkább alatt­valónak tekinti a róla gondoskodó kétlábút. Talán ezért is meglepő, hogy a világsztárok közül hányan vállalják ezt az alárendeltséget. A Borsonline összegyűjtötte a legelvakultabb cica­rajongó hírességeket.

Freddie Mercury

Az énekes otthona mindig hemzsegett a macskáktól, előfordult, hogy egyszerre tízet is tartott. Amikor pedig turnézott a Queen zenekarral, rendszeresen felhívta a cicákat, hogy „beszélhessen” velük, sőt Delilah nevű kedvencének még egy dalt is írt.

Karl Lagerfeld

A Chanel különc divattervezője valódi márkát épített cicusa, Choupette köré. Nem csak saját Twitter- és Instagram-oldala van, de a vele el­adott termékeknek köszönhetően a világ leggazdagabb macskája lett, hiszen évente akár 2 millió fontot (1 milliárd Ft) is megkeres. Ezek után nem csoda, hogy Choupette-nek két saját szobalánya van, ma­gángéppel járja a világot és luxusautókat reklámoz.

Taylor Swift

Az amerikai énekesnő igazi celebet faragott két kedvenc macskájából, Oliviából és Meredithből. Saját közösségi oldalt nyitott a házi kedvenceknek, ráadásul rajongói cicás ajándékokat – pólókat, tollakat, párnákat stb. – rendelhetnek a sztár hivatalos netes boltjából.

Anthony Hopkins

A színész szeret festegetni, s némelyik képén épp aktuális macskája is megjelenik. Például a kóbor Niblo több vásznon is látható, s kiderült róla, hogy Hopkins akkor fogadta örökbe, amikor Budapesten forgatta A rítus című filmet, amiben egy ör­dög­űző papot alakított.

Christopher Walken

Az amerikai színész írt már kedves előszót macskás könyvhöz, s játszott különc kisállat-kereskedőt a Kilenc élet című filmben, nem csoda, ha otthon is szívesen tart cicát. Walken nagy csodálója a négylábú kedvenceknek. – Senki sem ismeri a dorombolás működését. Olyan rejtélyes, mint az emberi nevetés – osztotta meg gondolatát.

Marlon Brando

A színészlegendát is teljesen a mancsuk köré csavarták a macskák. Még a filmjeibe is becsempészett olykor-olykor egyet. Így például a Keresztapa első részének nyitójelenetében eredetileg nem szerepelt cica, de Brando talált egyet a stúdió udvarán, és úgy érezte, hitelesebb lesz tőle a maffiózó szerepe. Állítólag a szőrmók olyan jól érezte magát nála, hogy hangosan dorombolt, elnyomva a színész rekedtes hangját, s emiatt utószinkronizálni kellett a jelenetet.

Katy Perry

Nem elég, hogy rajongói Katycats-nek nevezik magukat, első két parfümjének is cicás nevet adott: Purr (a dorombolás után) és Meow (ez meg a miáú angol megfelelője). Állítása szerint egyébként a macskák megszállottja.

Marilyn Manson

A sokkoló színpadi megjelenéséről és lázító szövegeiről ismert zenészről kevesen hinnék, hogy macskarajongó. Pedig kedvence, Lily White tényleg a szíve csücske volt. A legjobb példa erre, hogy a 2016 augusztusában elpusztult állatnak egy tetoválással állított emléket. De szerepeltette a videoklipjeiben is, sőt saját Facebook-rajongói oldalt készített a cicusnak.

Borítókép és fotók: A fiatal Marlon Brando macskával / borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!