boríték

2018.02.22. 14:53

Rejtélyes fehér port küldtek Harry hercegnek és menyasszonyának

Korábban a brit parlament több képviselője is kapott hasonló borítékot, amelynek tartalmát szakértők vizsgálták meg.

Britain's Prince Harry (L) and his fiancée US actress Meghan Markle visit Social Bite, a business and cafe, during a visit to Scotland on February 13, 2018. Social Bite runs social enterprise cafés throughout Scotland and use this platform to distribute 100,000 items of food and hot drinks to homeless people each year, as well as employing staff who have experienced homelessness themselves. / AFP PHOTO / POOL / OWEN HUMPHREYS

Fehér port tartalmazó levelet küldtek Harry hercegnek és menyasszonyának, Meghan Markle-nek – adta hírül csütörtökön a The Guardian brit napilap. A Scotland Yard nyomozást indított, hogy megállapítsa, vajon ugyanaz a személy áll-e a levél mögött, aki hasonló csomagot küldött a brit parlamentbe február közepén.

A levelet rövid idővel azután kapta a palota, hogy a brit parlament egyik irodájában hasonló tartalmú csomagra bukkantak. Mivel a törvényhozás épülete ülésezési szünet miatt szinte üres volt, nem rendeltek el riadót.

A herceget és kedvesét értesítették a gyanús küldeményről – közölte a The Evening Standard brit lap.

A lépfene kórokozójából por formájában halálos fegyvert lehet készíteni.

Ám gyakran fordul elő, hogy ártalmatlannak bizonyuló fehér por küldésével riogatnak neves személyeket.

A Harry hercegéknek címzett levél a St. James-palotába, az ifjú herceg londoni rezidenciájára érkezett.

A levélben talált anyagról szakértői vizsgálat kiderítette, hogy ártalmatlan.

Február közepén Donald Trump amerikai elnök menyét elővigyázatosságból kórházba vitték, miután New York-i lakásába szintén fehér port tartalmazó csomagot kézbesítettek. Vanessa Trump, az amerikai elnök legidősebb fiának, ifjabb Donald Trumpnak a felesége ki is nyitotta a csomagot, de sem ő, sem a ház más lakói nem betegedtek meg.

Borítókép: OWEN HUMPHREYS / POOL / AFP 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!