életrajzi alkotás

2017.10.19. 11:19

Morgan Freeman a volt külügyminiszter szerepébe bújik

Az Oscar-díjas színész Colin Powellt alakítja következő, Powell című filmjében.

Actor Morgan Freeman poses on arrival for the for the AFI Life Achievement Award Gala honoring Diane Keaton in Hollywood, California on June 8, 2017. / AFP PHOTO / Robyn BECK

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Robyn Beck

Az önéletrajzi film rendezője Reginald Hudlin, aki nemrég a legfelsőbb bíróság első afroamerikai bírójáról, Thurgood Marshallról forgatott filmet – közölték a Hollywood Reporter és a Variety című amerikai szaklapok.

Az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztereként Powell 2001 és 2005 között volt hivatalban George W. Bush elnöksége alatt.

A film középpontjában Powellnek az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt tartott 2003-as felszólalása áll, ahol állítólagos bizonyítékokat mutatott be arról, hogy Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik. Az Egyesült Államok ezt követően indult hadba Szaddám Husszein iraki elnök ellen. Később kiderült, hogy a háborúba való belépés indoklása a biztonsági szolgálat hamis és ellenőrizetlen elemzésein alapult.

Freeman, aki legutóbb a Vén rókák című akciókomédiában volt látható, 2009-ben az Invictus – A legyőzhetetlen című filmben Nelson Mandelát, Dél-Afrika első fekete elnökét alakította. 2004-ben a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták Clint Eastwood Millió dolláros baby című filmjében játszott szerepéért.

Borítókép: AFP PHOTO / Robyn Beck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!