tisztelet

2017.12.10. 15:16

Carrie Fisher emlékének szentelik az új Star Wars-filmet

Az első kritikák szerint egy Star Wars filmtől elvárható kalandokkal teli, de új területekre viszi a nézőket a Star Wars: Az utolsó Jedik.

Az első kritikák szerint egy Star Wars filmtől elvárható kalandokkal teli, de új területekre viszi a nézőket a Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi, amelynek világpremierjét szombat este tartották a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban, alkotói a filmet Leia hercegnő alakítójának, az egy éve meghalt Carrie Fishernek szentelték.

A zsúfolásig megtelt teremben bravózással, ütemes állva tapsolással, tátott szájú csodálkozássál fogadta a nézőközönség a Star Wars-saga nyolcadik filmjét, amelyet Rian Johnson rendezett.

”Ezt az estét Carrie-nek akarom ajánlani, aki odafent van, és engem fricskáz, hangoztatván 'a fenébe is Rian, ne merd ezt az estét egy ünnepélyes kegyeletnek szentelni„

- mondta az auditórium színpadán Johnson, aki ebben a szellemben mutatta be a szereplő gárdát, köztük a Luke Skywalker szerepében visszatérő Mark Hamillt, Adam Drivert, Daisey Ridleyt és Oscar Isaacot.

Carrie Fisher múlt év decemberében halt meg, Leia hercegnő szerepében még a film minden jelenetét leforgatta, mielőtt színinfarktust kapott, amely a halálához vezetett.

Az egyik legnagyobb tapsot Mark Hamill és John Williams zeneszerző kapta, utóbbit Johnson a legnagyobb élő filmzeneszerzők egyikének nevezte.

Bár a hivatalos kritikákat csak december 12-én hozhatják nyilvánosságra az ítészek, egyesek a premier után már egy-egy mondatban megfogalmazták véleményüket.

J. J. Abrams, aki az előző Star Wars-filmet, Az ébredő Erőt rendezte, és visszatér a kilencedik epizód rendezésére, az AP amerikai hírügynökségnek nagyszerű filmnek nevezte a filmet és méltatta a rendezőt.

James Mangold, a Logan című film rendezője szintén Rian Johnsont méltatta, mondván ragyogó teljesítményt nyújtott.

Adam F. Goldberg producer arról írt, hogy a film hatása alatt ismét gyermeknek érezhette magát.

Anthony Breznican, az Entertainment Weekly filmes szakírója szerint ” a film porig fog zúzni téged, de aztán ismét egésznek érezheted magad„.

A szombat esti premier előtt a rajongók teljes életnagyságban láthatták a vörös szőnyegen felvonulni a film droidjait, és bemutatkozott az új, AT-M6-os birodalmi lépegető is.

A Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet december 15-én mutatják be az amerikai mozikban, a magyar közönség egy nappal korábban, december 14-én már láthatja. Az elemzők szerint akkora az érdeklődés az űrsaga folytatása iránt, hogy premierjén akár a 200 millió dollárt (53 milliárd forintot) is meghaladhatja a jegybevétel.

Borítókép: Shutterstock

Címkék#Star Wars

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!