Foci-Eb 2020

2021.06.08. 15:00

Nagy változások a spanyol válogatottnál, hat új játékos a keretben

Hat spanyol labdarúgó kapott vészbehívót a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottba, ők azonban nem társaikkal együtt, hanem külön buborékban készülnek.

Luis Enrique head coach of Spain looks during the international friendly match between Spain and Portugal at Estadio Wanda Metropolitano on June 4, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

Luis Enrique szövetségi kapitány Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Rodrigo Moreno (Leeds), Carlos Soler (Valencia), Brais Mendez (Celta Vigo), Pablo Fornals (West Ham) és Raul Albiol (Villarreal) jelenlétét tartotta még szükségesnek azt követően, hogy hétfőn koronavírusos fertőzése miatt bizonytalan időre kiesett a csapatkapitány Sergio Busquets.

A spanyol szövetség kiemelte:

a nemzeti együttes kötelékében lévő többi játékos, valamint az edzők és a stábtagok tesztje negatív lett,

ezzel együtt törölték az összes hivatalos eseményüket az Eb-rajtig, és a történteket követően még egymástól is elszigetelten készültek az edzőtáborban. Kedd este ráadásul nem a felnőtt válogatott, hanem a magyar-szlovén rendezésű Eb-n elődöntős U21-es korosztályos csapat játszik Litvánia ellen, ami a spanyolok utolsó fellépése lett volna az Eb-rajt előtt.

A kultúráért és sportért felelős miniszter, José Manuel Rodríguez Uribes ugyanakkor közölte, hogy

szerdán a keret tagjai megkaphatják a koronavírus elleni oltást, amennyiben ahhoz hozzájárul az illetékes egészségügyi hatóság.

A társházigazda spanyolok hétfőn a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában