Ország-világ

2020.08.25. 20:27

Messi otthagyná a Barcát a 8-2-es BL-vereség után

Az FC Barcelona labdarúgócsapata kedden hivatalosan megerősítette, hogy a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozni kíván a klubtól.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts during the UEFA Champions League quarter-final football match between Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon on August 14, 2020. (Photo by Manu Fernandez / POOL / AFP)

Forrás: Pool/AFP

Fotó: Manu Fernandez

A Barcelona közlése szerint a csapatkapitány hivatalos dokumentumot juttatott el távozási szándékáról az egyesülethez.

A válás ugyanakkor pereskedéshez vezethet, mivel a klub szerint Messi egy záradékra hivatkozva szeretne csapatot váltani, amely lehetővé tenné számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz, csakhogy – a Barca tájékoztatása szerint – annak határideje júniusban lejárt.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

Amennyiben az argentin játékos húsz év után ingyen távozhat, kérőkben nem lesz hiánya, ugyanakkor jelentős fizetésigénye miatt mégis csak néhány csapat engedheti meg magának a leigazolását átigazolási díj nélkül is.

A sajtó elsősorban az olyan tehetős klubokat tartja erre esélyesnek, mint a BL-döntős Paris Saint-Germain és a legrangosabb európai kupasorozatban negyeddöntőig jutott Manchester City, amelynek vezetőedzője ráadásul Messi korábbi barcelonai trénere, Josep Guardiola.

A katalán gárda augusztus 14-én 8-2-re kikapott a későbbi győztes Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében, a spanyol sportsajtó már ezt követően megírta, hogy a 33 éves játékmester távozni akar. Azóta Ronald Koeman személyében kinevezték az új vezetőedzőt, aki igényt tartott volna az argentin szupersztárra.

A Barcelona történelmi vereségével eldőlt, hogy a klub a 2007/08-as évad után először zár trófea nélkül egy szezont.

Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. A többi között tíz bajnoki címet, hat Király Kupa-győzelmet, hét spanyol Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett, a nemzetközi porondon pedig négy Bajnokok Ligáját, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert az együttessel. A 2008-ban olimpiai bajnok támadó összesen 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött gránátvörös-kék színekben.

A Barcelona a 2015-ös BL-diadala óta nem jutott túl a negyeddöntőn a legrangosabb európai kupasorozatban, a mostani csúfos vereség pedig mélyreható változásokat indított el. A trénercsere mellett Luis Suárezzel, Ivan Rakiticcsel, Arturo Vidallal és Samuel Umtitivel a klub közölte, hogy távozhatnak, míg Messi maga kérte az elengedését.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában