labdarúgás

2018.04.25. 10:17

Menesztette sportigazgatóját a Sevilla

A labdarúgócsapat vezetősége úgy döntött, a következő szezontól már nem Oscar Arias lesz az együttes sportigazgatója, Vincenzo Montella vezetőedző viszont jelen állás szerint folytathatja munkáját.

A spanyol klub elöljárói kedden öt órán át tárgyaltak a csapat helyzetéről, s végül úgy döntöttek, hogy új sportigazgatót keresnek.

Ariast egy éve nevezték ki, miután elődje, Ramon Rodriguez 17 évet követően távozott a klubtól. A Monchinak hívott sportigazgató óriási elismerést vívott ki magának nemzetközi szinten is a Sevillánál végzett munkájáért, mely során a csapat többek között ötször megnyerte a második számú európai kupasorozatot (UEFA Kupa/Európa Liga). Utódja viszont nem tudott maradandót alkotni.

Az együttes a mostani szezonban nem a várakozásoknak megfelelően teljesít, annak ellenére sem, hogy a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutott, míg a Király Kupában döntős volt. A válságstáb keddi ülésére többek között éppen a szombati kupadöntőn látottak miatt volt szükség, a gárda ugyanis komolyabb ellenállás nélkül, megalázóan simán, 5-0-ra kapott ki az FC Barcelonától. A bajnokságban ráadásul csak a hetedik a csapat, amely legutóbbi hat La Liga-mérkőzésén nyeretlen maradt.

A gyenge szereplés ellenére ugyanakkor még élvezi a bizalmat az olasz Montella, aki decemberben vette át a kispadot Eduardo Berizzótól. Viszont a szakemberrel szemben egyértelmű elvárás, hogy a bajnokság végén a legjobb hétben legyen az együttes, mert csak így biztosítja helyét az Európa Ligában.

Címkék#Sevilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában