Párizs 2024

2018.04.25. 12:41

Megjelenhet az e-sport az olimpián

Az e-sport nemzetközi szövetsége, az IeSF előrehaladott tárgyalásokat folytat a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőivel arról, hogy bemutató sportágként programba kerüljön a világszerte óriási népszerűségnek örvendő versenyszerű videojátékozás.

The final of the DreamHack Masters 5-day e-sport event is underway at the Dome de Marseille in Marseille, France on April 22, 2018. The tournament was the first one of 2018, hosted by Marseille. 16 teams from around the world attended to compete for the ,000 prize.

Forrás: afp

Leopold Chung, az IeSF főtitkára szerdán elmondta, a megbeszélések alapján jó esélyt lát arra, hogy az e-sport a francia fővárosban ott legyen az ötkarikás játékok műsorában.

„Arra nincs lehetőség, hogy hivatalos sportágként kerüljön be a 2024-es programba az e-sport, de bemutató sportágként igen. A helyi szervezőbizottság és a város támogatja az elképzelést, ami komoly érv lehet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára”

- mondta Chung.

Az e-sport rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert, világszerte mintegy 250 millió játékosa van jelenleg. A NOB még tavaly novemberben ismerte el az e-sportolást sporttevékenységnek.

Az IeSF-nek jelenleg 46 tagszövetsége van, és minden évben világbajnokságot rendez, melyeken három nagy játékkategóriában mérkőznek meg egymással a résztvevők.

Borítókép: Illusztráció / E-sport verseny Franciaországban 2018. április 22-én

AFP / JULIE GAZZOTI / CROWDSPARK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában