nyitott a volt világklasszis

2017.10.24. 13:24

Giggs szívesen dirigálna

Ryan Giggset érdekli az Everton és a Leicester City kispadja – az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő két együttesnél a napokban menesztették a vezetőedzőt.

„Mint edző, érdekelnek ezek a csapatok. A Leicester City bajnok volt 2016-ban, az Everton pedig egy fantasztikus hagyományokkal rendelkező klub” – nyilatkozta Giggs a Sky Sportsnak. A Manchester United legendás játékosa ugyanakkor elmondta: tisztában van azzal, hogy hozzá hasonlóan több szakember figyelmét felkeltette a kihívás.

A walesi Giggs hozzátette: túl sok külföldi tréner dolgozik az angol élvonalban, így a hazai, tehetséges fiatal edzők kevés lehetőséghez jutnak. A volt szélső elárulta: élvonalbeli klubok mellett másod- és harmadosztályú egyesületek ajánlatára is nyitott, amennyiben azok filozófiája megegyezik az övével.

A 43 éves Giggs tizenhárom bajnoki címet nyert a Manchester United játékosaként, 2014 tavaszán négy mérkőzésen ideiglenesen már edzőként is irányította az együttest. Azt követően Louis van Gaal munkáját segítette a szakmai stáb tagjaként, és a holland szakember távozását követően esélyes volt az örökébe lépni. A klub azonban szerződtette José Mourinhót, a portugál tréner kinevezését követően pedig Giggs tavaly júliusban távozott a klubtól.

A tabellán 14. helyen álló Leicester City múlt kedden menesztette vezetőedzőjét, Craig Shakespeare-t, a 18. helyezett Everton pedig hétfőn szakított Ronald Koemannal.

A Mirror a keddi számában azt írta, hogy az Everton kispadjára a korábbi dortmundi tréner, Thomas Tuchel a legesélyesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában