NBA

2018.07.19. 10:45

Furcsa üzletet kötött a Spurs és a Raptors

Hivatalossá vált, hogy csapatot vált az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) és a Toronto Raptorsban folytatja a pályafutását Kawhi Leonard.

NBA star Kawhi Leonard of San Antonio Spurs, center, poses with fans at a fan meeting event during his China tour at NBA Playzone in Shanghai, China, 23 August 2017.

Fotó: Imaginechina

A kétszeres All-Star-válogatott játékos mellett a kanadai klub megkapja még Danny Greent is a San Antonio Spurstől, a texasiakhoz cserébe pedig DeMar DeRozen, valamint az osztrák Jakob Pöltl érkezik. Ráadásként a 2019-es amatőr játékbörzén, a drafton egy elsőkörös választási jog is a Spursé.

A hírek szerint a 2014-ben bajnok Leonard ötéves, 190 millió dolláros szerződést köt majd új egyesületével, míg DeRozan négyéves, 141 milliós megállapodást írhat alá a Spursszel.

A 28 éves DeRozan az elmúlt szezonban 80 mérkőzésen átlagban 23 pontot szerzett, a 27 esztendős Leonard sérülése miatt viszont csak kilenc alkalommal lépett pályára.

Borítókép: Kawhi Leonard még a Spurs játkosaként egy 2017-es kínai túrán

AFP / Imaginechina / Zhou Junxiang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában