Labdarúgás

2022.09.19. 13:10

Új rekordjával Messi megelőzte Cristiano Ronaldót is

A francia futballbajnoki címvédő Paris Saint-Germain vasárnap esti lyoni fellépésén Neymar idénybeli hetedik gólpasszából volt negyedszer eredményes az új szezonban Lionel Messi, akinek találata három pontot jelentett a fővárosi alakulatnak.

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa

Fotó: Ian Langsdon

A brazil és az argentin sztárjátékos még a meccs elején, alig öt perc múltával hozta össze a győztes gólt a PSG-nek, amely két pont előnnyel vezet a Marseille előtt a Ligue 1-ben. Neymarnak ez volt a 100. bajnoki fellépése a párizsiaknál, s immár 121 találatból vállalt részt úgy, hogy 77-nek ő maga volt a szerzője, 44-nél pedig gólpasszt adó szerepben jeleskedett.

Neymar és Messi a PSG előtt Spanyolországban, az FC Barcelonában is nagyszerű tandemként működött együtt: közös katalóniai éveik alatt, 2013 és 2017 között 299 gólon osztoztak.

Messi vasárnapi találata révén egy mutatóban megelőzte örök riválisát, a jelenleg a Manchester Unitedben játszó Cristiano Ronaldót. Nevezetesen az Olympique Lyonnak rúgottal együtt 672-re növelte a nem tizenegyesből szerzett góljai számát, míg a büntetők nélküli mérlegét tekintve a portugál sztárfutballista pillanatnyilag 671 gólt számlál. A statisztikák szerint Messi 980 mérkőzésén jutott el a 672 találatig, míg Ronaldo 1130 fellépésén vette be eggyel kevesebbszer az ellenfelek kapuját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában