50 méter gyors

2022.06.24. 18:37

Senánszky Petra 11. lett az elődöntőben

A magyar lány nem jutott be a döntőbe, de egyéni csúcsot állított fel.

Az uszonyos úszásban kétszeres Világjátékok-győztes, 14-szeres világbajnok magyar versenyző egyéni legjobbját (24.97 másodperc) két századdal megjavítva, 24.95 másodperces idővel csapott célba.

Senánszky, aki mindössze hat századra volt Hosszú Katinka 2014-es országos csúcsától, a vegyes zónában elmondta, a futam előtt kapott egy dedikált sapkát a háromszoros olimpiai bajnoktól, ami rendkívül motiváló volt számára.

Hozzátette, nagyon elégedett ezzel a teljesítménnyel, hiszen mivel két hét múlva már a Világjátékokon versenyez, ezért gyakorlatilag pihenés nélkül érkezett a világbajnokságra.

A 28 éves Senánszky ezúttal is kijelentette, fő célja a párizsi olimpia, így az idén Birminghamben sorra kerülő Világjátékok után újra a medencés úszásra koncentrál majd, hogy valóra váltsa álmát.

Molnár hetedik, Burián nyolcadik női 200 méter háton

Molnár Dóra a hetedik, Burián Katalin a nyolcadik helyen végzett 200 méter háton pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár - aki két napja a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett - nem tudott javítani az elődöntőben úszott idején (2:09.34), 2:10.08 perces teljesítménnyel hetedik lett. A fiatal versenyző elmondta, fantasztikusan érezte magát első világbajnokságán, rendkívül elégedett, ugyanakkor kicsit még furcsa számára, hogy egyre többen felismerik az utcán.

Burián - aki ebben a számban kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes - pontosan három tizedet rontott elődöntős idején, és 2:10.37 perccel zárt. A vegyes zónában megjegyezte: az edzések jól mennek neki, de a versenyen továbbra is mentális problémái vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában