Tenisz

2022.05.15. 18:12

Djokovic nyerte meg a római salakpályás tenisztorna férfi versenyét

A világelső Novak Djokovic nyerte meg a római salakpályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a görög Sztafanosz Cicipaszt.

A 20-szoros Grand Slam-győztes szerb egy héttel 35. születésnapja előtt, szombaton aratta 1000. győzelmét profiként, és a 125. fináléjára készült - ebből 11-et a Foro Italicóban vívott, és ötször emelhette magasba a trófeát.
A túloldalon a 23 esztendős Cicipasz még csak 20. döntőnél tartott, kettejük mérlegében pedig 6-3-ra vezetett a belgrádi klasszis, aki a tavalyi Roland Garros fináléjában 0-2-es szetthátrányból fordított a görög ellen.
A tizedik csata első szettje a világelső nyomasztó fölényét hozta, aki ellenállhatatlan játékkal, fél óra alatt 6:0-ra hozta a játszmát. Athéni riválisa a második felvonás elején nyerte meg az első gémjét, majd váratlanul brékelt, és 4:1-re, aztán 5:3-ra meglépett. Cicipasz 5:4-nél a szettért adogatott, de megremegett a keze, Djokovic visszabrékelt, és 6:6-nél jöhetett a rövidítés. Ebben a görög teniszező már elkészült az erejével, így a szerb begyűjtötte 87. trófeáját.
Eredmények:
   férfiak, 5,4 millió euró (2,052 milliárd forint) összdíjazás:
   -------------------------------------------------------------
   döntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Cicipasz (görög, 4.) 6:0, 7:6 (7-5)

   korábban:
   nők, 2,5 millió euró (925 millió forint) összdíjazás:
   -----------------------------------------------------
   döntő:
Swiatek (lengyel, 1.)-Dzsabőr (tunéziai, 9.) 6:2, 6:2

Borítókép: a szerb Novak Djokovic a görög Sztéfanosz Cicipász ellen játszik a római tenisztorna férfi versenyének döntőjében 2022. május 15-én (MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában