Forma-1

2022.01.26. 19:00

Button szerint Hamilton nem vonul vissza

A 2009-es Forma-1-es világbajnok brit Jenson Button szerint honfitársa, a hétszeres vb-győztes Sir Lewis Hamilton nem vonul vissza és harcba fog szállni idén pályafutása nyolcadik vb-elsőségéért.

A Mercedes 37 éves sztárja az előző szezon zárófutamának, az Abu-Dzabi Nagydíjnak az utolsó körében bukta el a vb-címet a holland Max Verstappennel szemben, a hajrában hozott versenybírói ítéletek azonban heves vitákat váltottak ki a szakértők és a szurkolók között is. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot rendelt el az ügyben, de ennek a hivatalos végeredménye csak az idei szezonnyitó Bahreini Nagydíj hétvégéjére várható.

Hamilton az Abu-Dzabi Nagydíj óta kerüli a nyilvánosságot, és a közösségi médiaoldalain sem aktív, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, „csak remélni” tudja, hogy a brit sztár nem hagy fel a versenyzéssel.

Fogalmam sincs, hogy mi fog történni, de én remélem, sőt, azt gondolom, hogy folytatja a versenyzést

– jelentette ki Button, aki szerint honfitársa változatlanul meg akarja nyerni a nyolcadik világbajnoki címet, amellyel megdöntené a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher rekordját.

Az előző szezon vége vitákat generált, de szerintem érdemes az idényt teljes egészében megvizsgálni. Két fantasztikus versenyző harcolt minden egyes hétvégén egymással, és én úgy gondolom, hogy ezek után mindenki kíváncsi a következő esztendőre

– mondta Button.

A Mercedes január elején jelentette be, hogy az idei versenyautóját február 18-án mutatja majd be. A prezentáción elvben ott kellene lennie Hamiltonnak új csapattársa, a szintén brit George Russell mellett. Hamilton szerződése 2024 végén jár le a Mercedesnél.

Borítókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíja előtt a Szocsi Autodrom versenypályán 2021. szeptember 26-án. Fotó: MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában