La Liga

2021.11.22. 12:38

Puyol: idő és bizalom kell Xavinak

Carles Puyol szerint a Barcelona új edzőjének, Xavi Hernándeznek „időt és bizalmat” kell adni ahhoz, hogy sikeres legyen.

"Először semmit nem nyertünk, aztán jó futballal mindent megnyertünk" - utalt a klub korábbi legendás csapatkapitánya arra, hogy az ő idejükben sem jöttek az eredmények rögtön az elején.

Hozzátette: egykori csapattársa játékosként átélt nehéz pillanatokat is, tapasztalt, már csak ezért is tudja, hogy mit kell tennie.

A 41 Xavi, aki a katari al-Szaddtól érkezett, a hétvégén mutatkozott be a Barcelona kispadján, és csapata egy tizenegyesgóllal 1-0-ra verte a városi rivális Espanyolt. A több fiatallal felálló Barcelona ugyan sokat támadott a szombati összecsapáson, de nem volt benne átütőerő, egyelőre nem nyújtott meggyőző játékot. A Barcelona 13 mérkőzés után a hatodik helyen áll a La Liga tabelláján, tíz ponttal lemaradva az éllovas Real Madridtól.

Az új tréner, aki játékosként a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, közte nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával.

A katalánok kispadjáról október végén menesztették a holland Ronald Koemant, azután átmenetileg Sergi Barjuán irányította megbízottként a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában