botrányos helyzet

2021.10.02. 18:53

Nem vette fel a maszkot a repülőn a válogatott, leszállították

A renitensek között volt a kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres vb-1. Abdulrasid Szadulajev is.

Jókora botrány után érkezett meg az Oslóban ma megkezdődött birkózó-világbajnokságra az orosz válogatott egy része: mivel csütörtök éjjel az Amszterdam–Osló járaton a csoportból többen nem vették fel a maszkot a fedélzeten az indulás előtt, a személyzet hívta a rendőröket, s végül a teljes csapatot leszállították. Az oroszoknak az Amszterdam-Schiphol repülőtéren kellett éjszakázniuk, és csak nyolc óra múlva, egy másik járattal tudtak elutazni – írja a Magyar Nemzet.

A renitensek között van a napjaink talán legjobb birkózójának számító Abdulrasid Szadulajev, aki 25 évesen már kétszeres olimpiai bajnok, Rio de Janeiróban a szabadfogás 86 kilogrammos, Tokióban a 96 kg-os súlycsoportjában győzött, továbbá négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok. Vele együtt a válogatott vezetőedzőjét, Dzambolet Tedejevet és még három versenyzőt, Abaszgadzsi Magomedovot (61 kg), Jevgenyij Zserbajevet (70 kg) és Timur Bizsojevet (74 kg), valamint a válogatott masszőrét is leszállították. A birkózókkal együtt utazott Vjacseszlav Abduszalamov újságíró, aki az Instagram-oldalán élőben közvetítette az eseményeket. Ő is leszállt a birkózókkal, s tolmácsolt a rendőrségi eljárás során.

Magomedovnak és Bizsojevnek már a vb első napján szőnyegre kellett lépniük, így nekik különösen rosszul jött a reptéri éjszakázás. Tedejev mester mindenesetre már Oslóban a vb rajtja előtt azt mondta, hogy minél nehezebb helyzetbe kerülnek, ők annál erősebbek lesznek.

Nos, ebben lehet valami, mert ma Magomedov török, mongol és japán ellenfelét is könnyedén verte (6-0, 6-0, illetve 10-0-nál technikai tus lett a három meccsének végeredménye), így vasárnap az aranyéremért lép szőnyegre az amerikai Daton Duain Fix ellen. Bizsojev két győzelem után a negyeddöntőben kikapott, de legyőzője bejutott a döntőbe, így a vigaszágon, ha holnap nyer két meccset, akkor a bronzérmet megszerzi.

Mi tagadás, a helyes maszkviselést nem az orosz birkózók mutatják be...

 

View this post on Instagram

 

Ami a világbajnokság nyitó napjának magyar történésit illeti, a sors úgy hozta, hogy a színeinkben történetesen két honosított orosz versenyző lépett szőnyegre. Sajnos ők sikerélmény nélkül maradtak. A junior Eb-bronzérmes Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) 5-0-ra kikapott a világkupa-3., junior és kadet világbajnok iráni Rahman Amzadhalitól, az Eb-5. Kuramagomedov Murad (74 kg) pedig 10-0-ra az ukrán Zjelimhan Tohuzovtól, és mivel legyőzőik nem jutottak a döntőbe, kiestek. De ez már egy másik történet.

Vasárnap a junior Eb-3. Vida Csaba (79 kg) a kazah Bolat Szakajev ellen kezdi meg szereplését a norvég fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában