ligue 1

2021.09.09. 12:40

Újrajátsszák a botrányba fulladt francia bajnokit

Semleges stadionban újrajátsszák a Nice-Olympique Marseille francia bajnoki mérkőzést, amely augusztus 22-én a futballszurkolók pályára özönlése miatt félbeszakadt.

Marseille's French midfielder Dimitri Payet (C) reacts as players stop a fan (R) invading the pitch during the French L1 football match between OGC Nice and Olympique de Marseille (OM) at the Allianz Riviera stadium in Nice, southern France on August 22, 2021. - The French Ligue 1 game between Nice and Marseille was halted on August 22, 2021, when fans of the home side invaded the pitch and angrily confronted opposing player Dimitri Payet. An AFP journalist at the game said trouble flared in the 75th minute when Marseille star Payet, who had been targeted by plastic bottles every time he took a corner, lobbed one back into the stands. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

A liga fegyelmi bizottsága csütörtökön közölte, hogy a nizzai klubnak további két hazai meccset zárt kapuk mögött kell megvívnia, ezenkívül két pont levonással sújtotta a tabellán negyedik csapatot. Ezekből egy pontot felfüggesztve ítélt meg a testület, és csak újabb kihágás esetén lép érvénybe a levonása.

A Nice a szövetség korábbi döntése értelmében már zárt kapuk mögött fogadta a Girondins Bordeaux együttesét is.

A dulakodásban való részvételért Pablo Fernandez marseille-i erőnléti edző az idény végéig szóló eltiltást kapott, míg a vendégeket erősítő Alvaro Gonzaleznek két, Dimitri Payet-nek pedig egy mérkőzést kell kihagynia.

Alpes-Maritimes megye vezetése korábban bejelentette, hogy a nizzai stadion déli lelátóját négy meccsre bezáratja, és az egyesületnek olyan hálót kell kifeszítenie a tribün elé, amely felfogja a szurkolók által hajigált tárgyakat.

Az augusztusi találkozón a nézők többször is vizes palackokat dobáltak a pályára, majd az indulatok akkor szabadultak el, amikor a második félidő közepén a szöglethez készülő Payet-t a nézőtérről eltalálták egy műanyag palackkal, a feldühödött futballista pedig visszadobta azt a nézők közé. A szurkolók közül sokan a pályára rohantak, ahol összetűzés alakult ki a játékosokkal, valamint a két csapat biztonsági személyzetével.

Az esetben három OM-játékos – Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet – megsérült.

A találkozót 1-0-s hazai vezetésnél a 76. percben félbeszakította a játékvezető, majd másfél órával később elrendelte a folytatást, de a marseille-iek nem voltak hajlandók visszamenni a pályára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában