bajnokok ligája

2021.09.15. 12:00

Koeman: a helyzet most olyan, amilyen

Beletörődően nyilatkozott Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője azután, hogy csapata a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában otthon 3–0-ra kikapott a Bayern Münchentől.

Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman catches the ball during the UEFA Champions League first round group E football match between Barcelona and Bayern Munich at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 14, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A bajor csapat nagy fölényben futballozott, a katalán együttes nehezen tudott támadásokat vezetni, a holland tréner pedig utóbb úgy vélekedett: a szurkolóknak reálisnak kell maradniuk a Barca jelenlegi helyzetében. Utalt rá, hogy sérülés miatt nem játszhatott Ousmane Dembélé, Anssumane Fati, Martin Braithwaite és Sergio Agüero, Jordi Alba pedig úgy lépett pályára, hogy előző este beteg volt.

„Realistának kell lenni az életben. A fiataljaink megmutatták, hogy van jövőnk, a sérültjeink pedig vissza fognak térni. A helyzet most olyan, amilyen”

– mondta a keddi találkozót követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette, néhány hetet még várni kell arra, hogy több lehetősége legyen a támadójáték megszervezésére.

„Nem akarok mentségeket keresni, de mindenki ismeri a problémáinkat a hiányzó játékosokat illetően”

– folytatta.

Koeman a sebesség hiányát emelte ki, mint fogalmazott, így nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amilyen a Bayern München.

Ugyanakkor azt is megemlítette, kicsit már fárasztja, hogy mindig magyarázkodnia kell, mindig ugyanarról kénytelen beszélni, egyúttal azt ígérte, hogy néhány hét múlva más lesz a helyzet, mert visszatérnek a sérültek és fittebbek is lesznek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában