minden pénzt megér

2021.05.09. 15:20

Rekordáron kelt el Michael Jordan 1983-as meze

Rekordáron, 1,38 millió dollárért (409 millió forintért) kelt el egy szombati aukción Michael Jordan meze, amelyet a legendás kosárlabdázó még NBA-s szereplése előtt, észak-karolinai egyetemi csapatában viselt.

(FILES) In this file photo taken on January 24, 2020 former NBA star and owner of Charlotte Hornets team Michael Jordan looks on as he addresses a press conference ahead of the NBA basketball match between Milwaukee Bucks and Charlotte Hornets at The AccorHotels Arena in Paris. - A Michael Jordan game-worn jersey from his 1982-83 season at the University of North Carolina has sold for $1.38 million dollars at auction, Heritage Auctions said May 8, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A gárda a játékos hathatós közreműködésének köszönhetően nyerte meg az 1982/83-as bajnokságot, Jordan pedig kiérdemelte az év játékosa címet.

A Heritage Auctions árveréséről beszámolva a USA Today azt emelte ki, hogy

ezzel megdőlt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság egykori legnagyobb alakjának egy korábbi csúcsa: az 1986/87-es, már profi szezonjában hordott mezéért tavaly októberben 480 ezer dollárt adott a nyertes licitáló.

Az 58 éves Jordan kétszeres olimpiai aranyérmes (1984, 1992), az NBA-ben a Chicago Bullsszal hatszor nyert bajnoki címet. Tizennégy profi idénye alatt játszott a Washington Wizards csapatában is, innen vonult vissza 2003-ban. Jelenleg a Charlotte Hornets tulajdonosa. Karrierje során ötször választották meg az NBA legértékesebb játékosának, tízszer volt a liga gólkirálya, s 14 alkalommal lépett fel All Star-meccseken. Mérkőzésenként átlagosan 30,1 pontot gyűjtött, 6,2 lepattanót szerzett és 5,3 gólpasszt adott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában