ligue 1

2021.05.24. 09:55

Francia bajnok a Lille, nem tudta megvédeni címét a PSG

A Lille labdarúgócsapata nyerte meg a francia bajnokság 2020/21-es idényét, miután a vasárnap rendezett 38., utolsó fordulóban 2-1-re legyőzte vendégként az Angers együttesét, így megtartotta egypontos előnyét a sorozatban háromszor aranyérmes Paris Saint-Germain előtt.

Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates as he receives for the third times the best scorer of the season award at the end of the French L1 football match between Brest and Paris Saint-Germain at the Stade Francis-Le Ble stadium, in Brest, western France, on May 23, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A PSG szintén nyert, mégpedig 2-0-ra a Brest otthonában, ám ez nem volt elegendő ahhoz, hogy beérje a Lille-t, amely története negyedik bajnoki címét ünnepelheti, és 2011 után emelheti újra magasba a trófeát.

A Ligue 1 harmadik helyén a Monaco végzett, így a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt, míg az Európa-liga csoportkörében a Lyon, valamint az Olympique Marseille indulhat. A Konferencia Liga-szereplést érő hatodik helyen a Rennes végzett.

A Lille és a PSG a következő idényben a BL főtábláján kezdi meg az európai kupaszereplést.

Forrás: MTI

Borítókép: A Paris Saint-Germain csatára, Kylian Mbappe harmadszor lett gólkirály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában